torsdag 31 juli 2008

Bloggparty - Utmaning augusti

För augusti gäller att göra LO/kort/altrat med:

- minst ett foto
- Ett mönstrat papper som dessutom skall användas på minst två sätt.
i övrigt OK med CS och andra dekorationer enl eget önskemål men det skall tydligt framgå att det mönstrade pappret använts enl. beskrivning.

För att förtydliga lite vad jag menar så visar jag en bild på en LO ur min dotters Nobelfestalbum.




Lämna en fungerande direktlänk till ditt bidrag när du kommenterar detta inlägg. Har du ingen blogg eller liknande så går det bra att maila ditt bidrag (bilden bör vara max. 600 bred) till birgitta.frank(@)gmail.com OBS! Glöm inte ta bort klammrarna runt @-tecknet när du klistrar in adressen.
Senast den 31/8 kl 23.59 vill jag se ett bidrag. Vinnare utses av mig och familjen samt via lotten!

Välkommna in med massor av bidrag!

Susny - Soppor och såser

Tänka sig jag har altrat en pryl!
Mamma behövde en förvaring till sina pulversoppor och såser och eftersom jag hade mina scrapprylar framme och Susnys utmaning i tankarna fick det helt enkelt bli en omdekorerad cornflakes kartong som fick bli mitt bidrag till Susnys utmaning i juli.
Knasigt men ändå...


På bilden till vänster ser man journalingbladet som sitter i en "plastficka" så att hon lätt kan se vad som finns i boxen utan att ta ner den från hyllan.

söndag 27 juli 2008

Lena&Ronja - Focuserad

Min mor fångad i en snabbdragningsduell med kameran i högsta hugg! Jag vann!
Att vi ständigt är i Focus för våra egna liv är inte att ta miste på men det är däremot inte säkert att vi är så särskilt fokuserade hela tiden. (Jag vet jag snackar rätt mycket "snömos"!) I min familj har vi en fras som behöver upprepas för vissa familjemedlemmar hela tiden (gäller ej personen i bild) nämligen fokusera - koncentrera!
Nåväl, mycket sidosnack men med lite koncentration så kan jag kanske få presentera mitt bidrag till utmaningen:
"Focuserad"

Ewonne - DrömMar

I Ewonnes utmaning skall man inspireras av ett Depeche Mode skivomslag. Min tolkning blir så nära "rakt av" man kan komma. Så fort jag ser en solned-/uppgångsbild kommer detta foto upp i minne och sinne. Jag och min dotter älskar de här skymningsfotona dels för att de i vårt tycke är vackra dels för att de bär med sig drömmar. Dottern längtar varje höst efter den traditionella mor&dotterresan till Teneriffa. Därav kom bildens titel som dessutom fick bli en ordlek med Mar=hav. Fotspåren i "sanden" har jag gjort med hjälp av ett par fotpins.

Eva A - Dagbok

Till Evas utmaning tänkte jag först i enkronors spåret men sen bestämde jag mig för att ta fasta på ordlekeriet istället. Skapade en dagbok i form av en krona och fick därmed till "en krona för mina tankar".

En detaljbild som bättre visar det vackra låset.
Jag ber om ursäkt - men fotovädret med bländande sol gör det näst intill omöjligt att fotografera bilderna, att få njuta av det vackra vädret är dock viktigare än bra fotoljus.

söndag 20 juli 2008

Anki - "Sommar-ro"

Medan jag förberedde mig inför en konsert (jo, jag ska sjunga tillsammans med ett par andra) i kväll, så föll min blick på dessa fotografier. Jag hade suttit och tittat igenom lite bilder igår kväll innan jag la mig och de låg nu utspridda på bordet. Med sången fortfarande ringande i huvudet så såg jag hur totalt avslappnad, utlämnad men fridfullt min dotter ligger där i hängstolen och sover. Hon hade satt sig där för att läsa men efter en stund så hade hon blundat och bara njutit av fågelsången, solen, värmen och alla ljud och dofter runt omkring sig. Hon somnade och drömde ljuva drömmar, berättade hon när vi väl hade hittat var hon hade blivit av. Det blev inte sista gången hon sov där kan jag meddela!
(Det blev lite värre med nattsömnen men vad har man sommarlov till om man inte får vända dygnet!?)
Nåväl, i rosenrött hon drömmer... tänkte jag och då började "En vänlig grönskas rika dräkt..." sjunga i huvudet. Well, the rest is history. Snabbt mer eller mindre slängde jag ihop denna LO. Inte ngn av mina bästa men för mig skildrar den en känsla som jag ville fånga och eftersom de egna "mönsterpapper" jag hade lekt lite med låg nära fotona så fick de bilda bakgrund. Färgerna är ju perfekta. Mönsterpapper var ju del i Ankis utmaning så därför får denna LO platsa där.
Lång historia men till slut blev det alltså: Sommar-ro

fredag 18 juli 2008

Chalin - Tandfén

Mitt svar på Chalins skiss-/kortutmaning blev ett kort till nästa gång det är dags för dottern att få besök av tandfén. Det är nog rätt nära förestående av vickningarna att döma. Nu när hon är (nästan helt) övertygad om att tandféns alias är "mamma" så kan ju ett kort passa tillsammans med pengen.

onsdag 16 juli 2008

Riding through the woodlands...

Ett litet bidrag till Pyssellinas bloggutmaning. Journalingrutan är tom vid fotograferingen då texten är privat. Det är i alla fall min lilla älskling som är ute och rider en lagom skön aprildag 2003. Vi är i Skånes djurpark och hela familjen roar sig kungligt!

måndag 14 juli 2008

Anneh - Blomrabatt

Utmaningen hos Anneh består i att inspireras av en annons med blommor och 25% rabatt. För mig blir det helt enkelt en blomrabatt! Jag älskar den serie foton som jag har tagit på min dotter när hon planterar tagetes i en rabatt som vi just rensat på andra plantor. Just den här bilden tillhör inte de bästa men det var den jag råkade ha kvar nu. Den är inte så mörk i verkligheten som fotot av LO:n ger vid handen. Av någon anledning kommer jag alltid att tänka på en liten engelsk Lady när jag ser henne sitta där på huk och plantera blommor, klädd i sin blommiga klänning och med hatten nertryckt över de ljusa lockarna.
De gula filtblommorna är köpta resten är egentillverkade.Jag ville använda dem för att förhöja/framhäva mönstret på pappret.

Millan - Lillkullan

Ett kort till min mor; på min (skånska!) Lillkulla, fick bli mitt bidrag till Millans utmaning. Utmaningen är att lifta hennes kanonsöta kort.
Mamma berättade just i dagarna att den kvällen "Ingo" Johansson blev världsmästare 1959 så satt hon hemma med en annan dam och handarbetade. Mamma satt och sydde på min 1:a dräkt (måste vara en eller ett par storlekar före denna) medan de lyssnade på matchen på radion. Bilden är på min dotter men denna dräkt har alltså även jag burit som liten. Då var man fortfarande en äkta Dalkulla nu är jag en i "förskingringen".

lördag 12 juli 2008

Maxell - PUNK

Mitt bidrag till Maxells punkiga utmaning: "Go on PUNK make my day!"

Själv är jag lite för gammal för punkvågen - växte upp med "efterdyningarna" av flower power och så förstås disco, så för mig är PUNK det samma som spik-frisyr, kedjor, nålar osv. Har med andra ord inte anammat resten av stilen, musiken och kulturen.
Det närmaste en spikfrilla jag fann bland mina foton var den som fjolårets lilla igelkottunge bär. Han får här påhälsning av en nyfiken grannkatt! Katten gjorde ytterligare ett par tappra försök att bli kompis med Igge men si de ville Igge inte alls vara med på, han var totalt taggarna utåt!



lite detaljer:


torsdag 10 juli 2008

Bidrag till doodel-utmaningen

Edit 080731: Och så här i elfte timmen finns det nu ett bidrag till att visa MEN ännu är klockan inte 23.59 slagen så skicka in bidrag bara...
Här kommer
DjSmurfs bidrag - Några DAGAR i mitt liv




Jag har med spänning väntat på att få in ngr. fler bidrag till min utmaning men nu väntar jag inte längre utan lägger upp det först inskickade bidraget. Ett bidrag som kom till mig redan den 3:e. Snabba bud från Aviga Ellen som alls inte är så avig! Ett riktigt härligt bidrag över hennes pysselvecka har jag fått ta del av. Ett stort TACK för det. (Är det dessutom sant blir jag riktigt avundsjuk - jag skulle aldrig få in en så komplett pysselvecka i mitt schema!) =) Nu hoppas jag att jag snart får se fler bidrag till min utmaning.

AvigaEllen - Min Pysselvecka

måndag 7 juli 2008

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Alexandra Lindgren

Regler:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?

- arbeta
- handla mat
- gosa med min gullunge
- surfa runt och lägga upp ett julkort i bloggar mm
- grilla (jodå, tjejer kan också + göra klart den andra maten och duka samtidigt OCH allt detta utan att hålla fast sig i en öl! Kvinnor kan!)


Vad gjorde du för 10 år sedan?

Försökte överleva en kaotisk period i livet!
EDIT: Det var visst att gå händelserna i förväg, upptäckte jag idag när jag tänkte efter en gång till. Den kaotiska tiden ligger då fortfarande i framtiden. Istället pendlar jag "just nu" mellan hopp och förtvivlan - skall vi någonsin få hålla ett eget barn i famnen!
Hur det gick kan ni se i bloggen i övrigt :D

Ställen du bott på?

- Bergsgatan, (?) Hedemora
- Ekeby, utanför Örebro
- Kaga, utanför Linköping
- Barnhemsgatan, Linköping
- Alvastragatan, Linköping
- Lackalänga, Furulund (utanför Lund)
- Sunnanväg, Lund
- Vikingavägen, Lund
- Kävlingevägen, Furulund

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

- Säga upp mig och jobba ideelt
- Dela med mig till min familj (köpa mig före i op. kö så mor fick sin efterlängtade operation)
- RESA!
- Renovera huset utan att lyfta ett finger själv!
- Skänka till behövande


Jag väljer att utmana

Lena S (Lena och Ronja)
Susny
Eva Andersson
Anneh
Lillblomman
Sannasmamma

Hönan - Julkort "Rudolf"

Första utmaningen i juli månad fick bli på Hönans jultema. Ett julkort har jag lyckats hinna prestera än så länge, hittade inga bra bilder till en hel LO. Jag får väl se om jag hinner återvända till temat igen.

söndag 6 juli 2008

Paus...

får man väl kalla det för!
Jag har inte scrappat på hela veckan. Det var nog säkrast att låta familj och hushåll få en liten del av min tid, nu när juni-perioden var avklarad. Har nu snurrat runt lite för att hitta inspiration till juliutmaningarna och skall väl så smått ta itu med dem också. Idag har jag till sist blivit färdig att göra något åt midsommarkalenderswappens utmaning. Mitt lite oinspirerade bidrag fick bli:
"Kalenderflicka juni"


Nu ska jag kolla in juli-utmaningarna igen.

tisdag 1 juli 2008

Bloggparty - Utmaning

Min utmaning för er ALLA blir att doodla ett sant nutidsdokument!
Jag har försökt komma på en utmaning som jag inte har mött tidigare och det här blev resultatet. Döm mig inte för hårt! ;) Jag föreslår att du lägger en LO/lösa pappersbitar vid telefonen under en vecka och låter alla i hushållet vara med och doodla. På det sättet får du ett riktigt nutidsdokument att bevara till framtiden.

Tillåtet + med tillägg, efter förfrågan:
Foto (gärna klotterinspirerat)
max. ett sorts mönstrat papper eller annan deko som får täcka max. 20% av den yta som inte ev. foto täcker (antingen eller alltså).
OBS! att ca. 80% av ytan (exkl. foto) skall vara doodling/klotter! Kan du doodla sömmar (jag menar jag vet ju inte vad du gör när du sitter i telefon :D) eller så, så är det naturligtvis OK men doodling skall det vara.
Det är mao tillåtet att sätta fast smålappar som tex legat vid telefonen och de får gärna vara färgade MEN inte mönstrade. ALLA ev. lappar skall doodlas samman på LO till ett helt collage.
Centralt för nutidsdokumentet skall vara klottret. Tänk på att ev. tfn. nummer som skrivs får avidentifieras innan publiceringen.

Nu när jag har rört ihop begreppen ordentligt så skall jag (i sann matlagningsprogramsanda) visa ett förslag som jag förberett innan. Jag har dock fuskat eftersom jag inte visste förrän för ett par timmar sedan hur tävlingen skulle se ut i Juli. Fusk = tråkigt i det här sammanhanget!




OBS! Jag vill att det skall vara ett "nutidsdokument" så det är inte fel med en förklarande text bifogat till ditt bidrag OM LO´n blir för abstrakt.

Lämna en fungerande direktlänk till ditt bidrag när du kommenterar detta inlägg. Har du ingen blogg eller liknande så går det bra att maila ditt bidrag (bilden bör vara max. 500 bred) till birgitta.frank(@)gmail.com OBS! Glöm inte ta bort klammrarna runt @-tecknet när du klistrar in adressen.
Senast den 31/7 kl 23.59 vill jag se ett bidrag. Vinnare utses av mig och familjen samt via lotten och vinsten är "doodlig"!

Välkommna in med massor av bidrag!