fredag 24 april 2009

Dagsläget

för den stackars trädgården är...


Känns den igen?

tisdag 21 april 2009

Jag sliter ont...


Vi måste gräva runt huset för att byta dagvattenledningar samt en ny anslutning av invatten från det kommunala nätet. I dagsläget delas invattnet med grannfastigheten men när kommunen grävde i gatan i höstas så la de en ny anslutning till vår fastighet. Nu ska vi "bara" ansluta till denna.
Så bara är det nu inte - suck. Mängder av singel, stenplattor och växter har måst flyttas för att grävningen skall kunna göras. Av detta tar kroppen stryk - big time!
Kära maken har varit på jobb hela helgen så det är mest UT som fått kämpa. Nu är det klart för grävningsarbetet i alla fall - sen börjar det roliga MEN lika tunga anläggningsarbetet om igen.
För den som inte sett det innan så finns det bildbevis! Jag/vi har haft en trädgård där en gång. Inte bara uppkörd barmark och håligheter.




Det går inte att komma ifrån att det skall bli skönt när det är över!

måndag 6 april 2009

Up to date...

kan man kanske inte kalla mitt privata bloggande!
Jag fortsätter med sSkrotboken och det går åt en del tid till det. Kul förstås men det blir inte mycket tid över till detta.
Försöker åter ta mig i kragen.
Sedan sist har Tiger vuxit till sig och har lämnat de lite oroliga (och småskvättiga) tonåren. Han är nu en mer stadgad yngling på hela 7½ månad. Skvättandet har upphört och han uppför sig över lag väldigt väl. Har som sig bör fällt en del vinterpäls och visar nu även upp sina Teddyanlag genom en brunfärgning i manens ytterkant.
Vad kan mer ha hänt då...?
Ja visst ja, en sån liten baggatell som att jag har passerat 50-sträcket! En trevlig och lyckat födelsedag med många trevliga gäster och därtill även presenter.
De flesta gick i pysseltemat vilket ju naturligtvis uppskattas. Ytterligare några andra gick mer till min egen återhämtning i form av lyxiga SPA-upplevelser. Det uppskattas minsann det också!
Har redan provat på en halvdag med infraröd bastu, bubbelbad och ansiktsbehandling. MYSIGT!!!

Men hur går det med pysslandet då?

Tackkort skall naturligtvis presteras i parti och minut. Några har jag hunnit med och dessutom levererat vidare till berörda personer andra har jag på gång och ytterligre några återstår att göra helt och hållet. Det tar lite tid när man ska få till så många men det är ett kärt "besvär".
Lite bilder på några av dem som gått iväg redan kan jag väl alltid bjuda på.




Som synes använder jag papper ur samma serie för att lätt kunna matcha papprena med varandra.





Det får vara allt för denna gång.