torsdag 28 juli 2011

SMAJ vecka 30

Då var det dags att blogga denna veckas Mini Art Journal.
Ordet för denna vecka är "Vila".


Det syns inte på bilden men jag har markerat med glaze på blommor och blad.
För mig har händelserna i Norge påverkat min tolkning av ordet.
Jag ville ha plats att skriva rätt mycket denna gång, på den blurrade bilden kan du se hur jag löste det "problemet".



För den som inte har följt Skrotbokens årslånga satstning på Mini Art Journal tidigare finns det fortfarande möjlighet att hoppa på tåget. =) Var och en gör så mycket den vill och hinner. Visst är det fördelaktigt med en utmaning där man kan hoppa på när man vill, eller hur? Mer information finner du här.

SMAJ vecka 13

När man ser tillbaka på de senaste inläggen inser man att jag fortsätter jobba för att komma ikapp i Skrotbokens Mini Art Journal. Endera dagen skall jag blogga om något annat också - jag har en del gammalt som inte har bloggats ännu. Layouterna från Helliden till exempel. Har inte blivit klar att fotografera dem ännu men endera dagen ...
Nå, det gamla kortet jag har fått klart är från vecka 13 då ordet var: Positiv.
I min tolkning förstärks det positiva genom den negativa motpolen.

torsdag 21 juli 2011

SMAJ vecka 6 och 15

Nu tar jag itu med ett riktigt gammalt och ett lite mer sentida ord i Skrotbokens årslånga mini art journal.

Börjar med vecka 6 - då ordet var: Tufft


I min tolkning handlar det om de svåra sakerna i tillvaron - de som gör att det blir tufft att få livspusslet att gå ihop.

Nästa ord hör hemma i vecka 15 - då våren var i full gång, ordet var också mycket riktigt: Vårkänslor



Den av fjärilsvingar burna lille gossen får symbolisera naturens uppvaknande och pånyttfödelse med vårblommor, fågelsång på morgonen, daggdroppar på bladen, ja, allt sådant som fyller mig med vårkänslor.

måndag 18 juli 2011

SMAJ vecka 29

Då var det dags för denna veckas ord! Ordet vi skapar kring nu är "Egentid".

Egentid - det är något jag inte har i överflöd!
Medan S var liten fick man verkligen kämpa för att få ihop till en stund för sig själv men med åren blir det lättare och lättare.
Under många år har min egentid varit nätter och/eller tidiga morgnar - detta fick bli temat för mitt kort denna vecka.


Jag har dock tack vare detta kommit på att tidiga morgnar är en superb tid att "jobba" på, det är lugnt och stilla i övrigt och man hinner massor. =)
I sommar har det fått vara min skapartid.

SMAJ vecka 16

Idag är det måndag och med andra ord ett nytt ord till Skrotbokens mini art journal. Jag passar dock på att blogga ett av de gamla orden först. Under vecka 16 var ordet ACCEPTERA. Mycket av det som har varit svårt att acceptera under årens gång har rört min hälsa. Om detta och lite till handlar texten på baksidan av kortets flik.


Just nu och här är det acceptans som gäller. =)

fredag 15 juli 2011

SMAJ vecka 28

Det är väl bäst att försöka hålla sig igång med Skrotbokens mini art journal nu när jag ändå har kommit igång så pass. Ordet för denna vecka är "Semester".


Här har jag tagit en sida ur ett reklamblad, monterat denna på cardstock, målat över tjejen med vit gesso och sedan färglagt igen - men denna gång är det baksidan vi ser, i original var det framsidan. =)
Texten är klippt ur samma reklamblad och siffrorna är gjorda med lim och läckert kopparfärgad glansfolie. Syns inte så bra på bilden dock.

Kortet handlar om min sista semester.

torsdag 14 juli 2011

Jul i juli, fortsätter ...

med ännu ett julkort!
Bye the way, vet du om att det är dags för den stora tomtekongressen snart! Nästa vecka, den 18 - 20 juli kommer hundratals tomtar från hela världen att träffas på andra sidan sundet för att hålla den årliga tomtekongressen på Bakken. Har du vägarna förbi kan du passa på att lämna din önskelista redan nu. Kan väl vara bra att få det fixat snarast så de säkert hinner tillverka din julklapp innan julafton. =)
Så med julen i sikte ... ännu ett julkort, kort nummer 14 (28).


S blev inspirerad och satte sig för att göra ett par kort hon med när sakerna ändå var framme. Eftersom hon lagt pysselbloggen på is får de komma med här istället.



fredag 8 juli 2011

SMAJ vecka 27

Tänka sig ... i tid! Denna veckas SMAJ skapas över ordet sand.


I min tolkning blir det "guldet blev till sand" och jag har därför använt mig av bladguld på mitt kort. Bladguld och sand, naturligtvis.
Sanden kommer både ifrån vår gamla sandlåda, det är den mörka, men även från Barsebäcks strand där vi var och badade igår kväll. Den sanden är mycket finare och ljusare.
Strandsanden passade väldigt bra till att göra bokstäverna av men blev lite för upphöjd på pappret i övrigt. Den grövre sandlådesanden "sjönk" ihop bättre när limmet torkade. Nåväl, det ser i vart fall bättre ut i verkligheten än vad fotot visar och det är huvudsaken. Baksidans kuvert fick även det lite bladguld på lockets kanter. Inne i kuvertet gömmer sig; som vanligt, min privata tolkning av temat.
Jag redogör inte mer för den här, men som sagt temat för veckans SMAJ är "Guldet blev till sand".
För övrigt var det ett skönt kvällsdopp vi fick i havet. Ganska varmt, måste nog varit en 19 grader i alla fall.
Hoppas på uppehållsväder ikväll - i så fall blir det nog en tur dit igen. =)

SMAJ vecka 8

Fortsätter arbeta av de gamla SMAJ-orden samtidigt som jag gör de nya.

Idag har jag tänk till om ordet för vecka 8 och ordet var: familj.


Ett "familjeträd" gjort av ett blad från en julstjärna i trä som mamma kasserade förra sommaren. Tur jag var med och körde till återvinningen den gången. =) Många bra blad/träd fick jag kvar.
Målat med twinkling H2O´s vilket ger en glittrig effekt.


På baksidan en "skriftrulle" där jag skrivit min text över temat familj.
Årets kort blir ju också en slags dagbok/dagslägesskildring över livet.

Nähepp, nu dags för lite källarröjning men först ett mer up to date inlägg med SMAJ - som kommer strax.

torsdag 7 juli 2011

Våra vita högtider ...

... handlade ett inlägg inne på Skrotboken om. Du finner det här.

Till det inlägget passade jag på att göra en canvas till S. När jag var liten fick vi då och då besök av Ingemar Olsson, musiker och kompositör. Han har bland annat skrivit psalmen Du vet väl om att du är värdefull nummer 791 i Svenska psalmboken.


En tavla för att påminna min älskade S om att hon är värdefull och älskad över allt annat. Jag vet att hon inte alltid känner det så och därför känns det extra viktigt att ha något som kan påminna om det.

Vi är många som älskar dig gumman. <3

måndag 4 juli 2011

SMAJ vecka 26

Jag lovade fler SMAJ-kort i morse och nu är jag helt up to date! =)

Förra veckans ord i Skrotbokens Mini Art Journal var Sommar.

Den 29e juni sommarpratade min storebror i Radio Skaraborg så det är klart att just sommarpratare fick bli temat för mitt alster. För den delen hade det sannolikt kunnat bli det ändå eftersom jag så fort jag hör ordet "sommar" börjar nynna den gamla goa sommarpratarsignaturmelodin i huvudet.


Jag har satt bokstäverna på en tråd för att på något vis symbolisera den hängmatta man förväntas avnjuta sommarprogrammet i. =)
Att "Life is an adventure" kan man definitivt förstå när man får höra alla intressanta livsöden och händelser som skildras i Sommarprogrammet.

Förra sommaren avnjöt S och jag sommarprogrammet vid kvällens repris med varsitt handarbete i händerna. Njutningsfullt i sommarnatten.
I år har vi inte fått in rutinen riktigt ännu men siktar mot det. =)

Här kan du lyssna till brodern när han sommarpratar
och efter nyheterna ... Sommarprat del 2.

Nu ska vi se om jag kan komma igång med denna veckas SMAJ med detsamma.

Måndag = SMAJ

Idag är det måndag och då presenteras som vanligt ett nytt ord i Skrotbokens Mini Art Journal. Spännande att se vad det blir, jag har inte kollat ännu. Under helgens regnande har jag i alla fall passat på att göra ett par SMAJ kort för de veckor som har passerat. Förr eller senare är jag i kapp, hoppas jag. Nu fattas bara 12 kort för att vara i fatt, det var en god idé att börja i nutid och gå baklänges även om ordningen blir lite si och så. =)

Här mitt bidrag till vecka 17, ordet var tid.


Det är en gammal klyscha att tiden går fortare ju äldre man blir men jag är benägen att hålla med om det i alla fall. Det gäller att vara rädd om tiden, framför allt värderar jag tiden med min dotter. Tänk att barndomen försvinner så fort, så fort. Gäller att suga till sig och lagra så mycket kramar och kärlek man bara kan - tonårstiden är på god väg. =) Ett enkelt kort men det finns dock lite insmugna detaljer som inte är så lätta att finna i första taget. =)

Nästa SMAJ-kort jag gjort nu var över ordet: blomma, veckan bar nummer 22.


Här hade man lätt kunnat tro att det skulle komma att handla om mitt trädgårdsintresse men istället har jag valt att skriva lite om hur viktigt det är att få blomma som person.


Texten har jag dock blurrat eftersom den är privat.

Jag har även gjort klart kortet till vecka 26 men det tar jag senare idag.

söndag 3 juli 2011

Jul i juli!

Så här med "tropisk hetta" omkring mig svalkar jag ner mig med att göra julkort.
Den senaste helgens åskoväder med medföljande regn har gjort att luftfuktigheten är hög. När solen tittade fram idag så kröp termometern upp mot 30 grader och luftfuktigheten gjorde att man kände sig förflyttad till betydligt sydligare breddgrader.
När jag kom ut ifrån ICA, där jag varit och handlat, immade glasögonen igen. Känns lite ovant. =)
Gårdagen bjöd på en hel del regn, åska, hagel och allmänt oväder så varför inte ta itu med sådant pyssel som jag "ligger back med" främst blev det några bidrag till SMAJ, publiceras nog imorgon, och idag - julkortstillverkning, eftersom jag ändå inte kunde göra något mer nyttigt. (Hade ont pga vädret och ute gick ju inte att vara.) Jag har ännu inte kommit i närheten av att ha gjort ett julkort i veckan vilket var intentionen så lika bra att försöka få ihop några lite nu och då.

Här följer julkort nummer 12.


Fast detta kort gjorde jag förstås på Helliden. Mer bilder på alster därifrån kommer efterhand. Jag har inte glömt bort det - jag har bara inte suttit vid datorn så mycket.

Därpå julkort nummer 13, som fick bli dagens förmiddagspyssel.


Jag fortsätter med julkort av enkelt snitt. Endera dagen skall jag se om jag kan få till något mer pilligt och arbetat.
Nu skall jag jobba fixa lite med bilder så kanske det kommer ett inlägg imorgon också dvs om inte åskan brakar loss igen och lägger hinder i vägen. =)