söndag 28 augusti 2011

SMAJ vecka 33

En något sömnlös natt gjorde att ännu ett SMAJ-kort hanns med. Negativt bör ju i möjligaste mån vändas till positivt, eller hur? På köpet fick jag en trevlig stunds chatt med Lena. Tack för det vännen! =)

Ordet för vecka 33 var: Rensa, något jag lägger ganska mycket tid på, nu för tiden.

Efter 20 år i huset finns det en hel del som lagts undan eller som helt enkelt bara glömts bort i någon garderob.
Nu när jag har fått lite mer tid att förfoga över skall huset tömmas på allt onödigt har jag tänkt mig. Känns stundtals som ett evighetsprojekt men någon gång i framtiden hoppas jag det är klart. Mitt SMAJ-kort blir således ...


en liten påskhare (som letades fram ur gömmorna) som fick sin blomma utbytt mot en fjädervippa. Här skall röjas!

lördag 27 augusti 2011

SMAJ vecka 34

Det är hög tid att visa mitt bidrag till denna veckas ord i Skrotbokens Mini Art Journal 2011. Ordet för vecka 34 är: Nystart.

Passar väl utmärkt nu när skolorna startar ett nytt läsår och alla som arbetar går tillbaka till sina respektive tjänster. Själv har jag inte den typen av nystart att se fram emot men eftersom resten av familjen skall komma in i de vanliga rutinerna igen så blir min nystart densamma.

Jag har äntligen blivit färdig till att testa min Spellbinders impressabilities emoss & deboss template. Färgade mallen med stämpeldyna för att trycka in färgen samtidigt med embossingen.


Baksidan rymmer som vanligt lite journaling även om den är rätt sparsmakad denna gång. I övrigt ett urklippt motiv från det embossade pappret och en lite rosett.


Ett enkelt kort men det bär ändå på en hemlighet. =)

Nu kan jag med spänning se fram emot måndag då ett nytt ord presenteras.

fredag 26 augusti 2011

SMAJ vecka 32

Ännu ett bidrag till Skrotbokens mini art journal utmaning. Det är en utmaning som pågår under hela 2011 och det är bara att hoppa på närhelst man vill. =) Här finner du mer information.

Under vecka 32 fick vi ordet: RESA att fundera kring.

Det gångna året har inneburit en hel del resande även om det inte har rört sig om så långa distanser var gång. I "grevens tid" innan skolan skulle börja igen fick min mamma, jag och S för oss att vi skulle ta en nostalgitripp till min barndoms sommarviste Vallersvik, på västkusten. Härligt att åter få gå på klippor. Havet har jag ju nästgårds till vardags, men klippor har jag inga. =)


De flesta resor jag företagit i mitt liv har haft en bil inkluderad sååå valet av motiv var inte så svårt (framför allt inte som det låg ett reklamblad med bilden av denna bil, överst på mitt bord). Kunde inte bli mycket lämpligare just i stunden. =)
Mellan de båda hjärtana stod det egentligen namnet på en svensk stad.

Men för mig handlar inte resande enbart om att förflytta sig mellan två punkter på kartan ...


... utan minst lika mycket om den resa man understundom gör i sitt inre.
Här fick jag dessutom användning av kantbården på det My Mind´s Eye papper jag använde.

torsdag 25 augusti 2011

SMAJ vecka 12

Oj, va tiden går fort. Inser att det tog klart mycket längre tid mellan bloggandet än jag hade planerat. Idag får det bli ett par SMAJ bidrag. Börjar med ett av de gamla orden som jag inte hann med i våras.
Ordet för vecka 12 var: ÖNSKAR


Riktiga fjädrar fick förstärka damens fjäderplym och äntligen fick jag användning för en av de "hattnålar" jag har. Tycker det är grymt svårt att använda dem. Är hela tiden rädd att någon skall göra sig illa på spetsen. =)

Jag hade just råkat på en dikt av Annika kym, det fick bli den som satte temat för detta SMAJ-kort.


Här ser man tydligt att kortbasen jag använt är ett cardstock som färgats in med kaffe. Jag kan tydligen inte få Blogger att förstå hur man lägger in länkar idag, Blogger envisas med att lägga in länkkoden i någon av bildkoderna vilket ju blir aningen förvirrat i kodningen. Får väl lägga in länkadressen och överlåta åt dig som läsare att själv klippa och klistra. =) Hur jag gjorde infärgningen kan du i alla fall se här: http://skrotboken.blogspot.com/2010/07/att-farga-in-med-kaffe.html

Glöm inte kolla de andra bloggarna som följer Skrotbokens SMAJ 2011. Där finns massor av inspiration att finna.

måndag 8 augusti 2011

Art Journal - Introduktion

Under 2011 har jag inte bara ägnat mig åt Skrotbokens mini Art Journal utan jag har även börjat experimentera med en Art Journal i större format. Här passar jag på att leka med olika tekniker samtidigt som jag skildrar lite ditten och datten ur vardagen, fäster tänkvärda texter på pränt och så vidare. En "artistisk" lekstuga med andra ord. =)


Så här ser omslaget till min Art Journal ut.

Några sidor har tidigare publicerats i Skrotboken och nu kan det väl vara dags att visa upp dem även här.


Här ett collage där jag har jag lekt lite med olika färger. Boksidor har rivits och färgats in. Utöver detta har jag även stämplat sidan. Här finner du Skrotbokens inlägg med en introduktion till collagetekniken.


Ett collage light!

Här har jag lekt lite med färg genom att blåsa med sugrör. Tekniken presenteras här! Blaskigt men väldigt kul!


och denna ...


Fler sidor kommer sannolikt att dyka upp både här och i Skrotboken.
En sida som dock bara dyker upp här, är denna som jag gjorde efter en filmkväll tillsammans med min älskade dotter.


Den är lika färgstark som S! =) Det får vara allt för idag. Imorgon måste jag bestämt försöka hinna ägna mig lite åt Art Journal fast i miniformat! Har inte blivit klar med förra veckans ord och imorgon (eg. idag eftersom timman är sen) kommer det ett nytt ord att tänka till om.

torsdag 4 augusti 2011

Helliden

För några av deltagarna från årets sommarkurs är det snart dags igen. Lyckliga ni, själv får jag stanna hemma. Liiiite avundsjuk är jag allt. =) De skall få glädja sig åt digital bildbearbetning/scrapbooking. Önskar så att jag kunde vara med.
Med detta sagt skall jag ta mig samman och presentera något av det jag gjorde på sommarkursen i juni. Kan väl vara på tiden.
Först lite bilder från mitt Jujutsy projekt.
Det hela började med att jag skulle ta fram några foton att mjukstarta med för att få igång skapandeprocessen så att säga. Inte visste jag då att det skulle bli den serien med foton som jag ägnade en stor del av kurstiden åt. =) Jag hann liksom aldrig ta fram de foton jag hade tänkt scrappa - men vad gör det!
Några layouter som skildrar en del av S tid på NJS Kobudo, Jujutsy and Raw Combat Camp i Norra Hammar i april i år.
Eftersom det var en serie med foton ville jag också använda papper ur samma serie, då är det göttemos att vara på en kurs där det finns hela stacks att välja papper ur. De papper jag valde gav mig en lite asiatisk känsla och de stämde väl med fotografierna. Nu minns jag inte vad pappersserien heter men det spelar kanske mindre roll. =)


För att få dessa båda papper som är väl olika i formspråk att "gifta sig" bättre ritade jag med embossingpenna (klar); tack för tipset Gabriella, så att sidan med "strålarna" fick en rund ring och sidan med cirkelformen fick streck som förlängde strålarna från vänstersidan. Kobudosvärden har jag gjort av långa tändstickor som formats, distressats och lackats med hjälp av decoupagelack.

Dagen inleddes med att barn och ungdomar tränade Jujutsy instruerade av Sensej Nebojsa. Glädjen var stor då S och M fick vara med och demonstrera övningarna för de andra. =)


De inre stämplade cirklarna är upphöjda från underlaget för att ge lite mer liv. Jag ville göra en egen dekoration även på denna sidan och valde att göra ett blått bälte. Egentligen skulle det var orange som S bälte men det blåa balanserade fotot bättre. =) Numer bär hon grönt. Dessa och de följande sidorna har mycket glittereffekter i pappret.


Efter lunch var det dags för Kobudoträningen. Den utfördes ute på torget vilket var väldigt uppskattat av alla Norra Hammars ynglingar. =)
Rätt vad det var hörde jag en kille vissla till och säga nämen kolla det är ju två brudar, f_n va läckert! ;)
När Kobudopasset var avklarat var det dags för Combat-passet. Det var skoj till att börja med men sen tyckte tjejerna att det blev lite väl våldsamt och "trist" så de anordnade en egen redskapsträning istället.


Eftermiddagen varvade de redskapsträning och Combat ända tills S och jag bestämde att det var dags att dra vidare till mormor för en minisemester. De andra skåningarna stannade kvar och tränade ytterligare någon timma innan de vände åter hemåt.

Sex layouter blev det av de foton jag tänkte mjukstarta med. Trots att de är ganska enkla tog det lite tid för att få dem att hålla ihop. Det blev ett projekt som låg och mognade under hela kursen. Så kan det gå.
Överhuvudtaget var jag glad över att kunna ha flera projekt igång samtidigt och att de kunde få ligga till sig medan jag gjorde andra saker.