onsdag 18 januari 2012

Nytt år - nya utmaningar!

Önskar alla ett kreativt 2012.

Jag har varit rätt upptagen med att förbereda olika teknikinlägg som så småningom skall finna vägen till Skrotboken, det är dock hög tid att starta med årets utmaningar till mig själv.

I slutet av 2011 råkade jag snubbla över en väldigt spännande utmaning. Jag som aldrig i hela mitt liv har lyckats att föra dagbok skall ge mig i kast med att göra en månadsdagbok i Art Journal format.

Värdinna för utmaningen är Kate i bloggen The Kathryn Wheel.

I am joining Kate at The Kathryn Wheel this year for her 2012 366 challenge.
Pop over to Kate's if you want to see more or find out more about this challenge.


En uppslag i månaden med alla dagar markerade - bara att fylla i efterhand som dagarna går. Borde väl kunna funka? Nå, jag gör ett försök i alla fall.

För Januari uppslaget har jag valt att inte använda något mönsterpapper eller liknande utan jag har bara stämplat upp rutorna som jag skriver och doodlar kring.
Nästa månad kommer troligen att innebära ett helt annat upplägg men det är ju en del av charmen, tycker jag. =)



Så här ser det ut i dagsläget men än finns mycket yta kvar att doodla på.
Formatet är liggande A4 (210x297). Min förhoppning inför året är att jag skall kunna få jobba med många olika tekniker och ja, ha kul helt enkelt!

Bakgrund målad med vattenfärg och saltteknik, gesso, distresser, stämplar, vattenlösliga vaxkritor, Inka Gold metallfärg med mera.

lördag 7 januari 2012

SMAJ vecka 52

Så var det då dags för fjolårets sista bidrag till Skrotbokens Mini Art Journal.

Ett kort i veckan har det blivit (även om inte alla är bloggade ännu - får nog fortsätta blogga SMAJ-kort ännu ett tag) =)

Det sista ordet vi hade att skapa kring var: FRAMTIDEN

Kan väl inte passa bättre, så där sista veckan på året.
När jag satt och tänkte kring ämnet och letade papper föll min blick på ett härligt papper från BoBunny. Jag tyckte orden var tänkvärda så de fick bilda temat för mina framtidstankar.


Jag ville ha med en tag för mina tankar men det blev inte mycket utrymme över att limma på - därför valde jag att sy ihop de båda "nyckelpapperna" till ett konvolut. På tagen sitter en nyckel som också fungerar lite som ett lås så inte tagen åker ur. Låset till nyckeln sitter förstås på framsidan, för ovanlighetens skull placerad i en blomma. =)
Visst är det så att de tankar jag formulerat inför mig själv under arbetet med SMAJ 2011 har blivit en perfekt dagbok och en nyckel inför framtiden.

Till den som inte har hoppat på utmaningen men tycker det ser intressant ut kan jag bara säga: börja nu! Det går utmärkt att följa alla orden från det gångna året. De kommer att finnas kvar på Skrotboken.

Det har varit ett otroligt roligt projekt, TACK Mahlin78 får att du initierade och höll i arbetet med detta!
En stor samling kort har det blivit och det är fantastiskt roligt att sitta och bläddra tillbaka och titta på dem. En skatt inför framtiden.

Jag har som sagt fortfarande en hel hög kort som inte bloggats ännu men de kommer jag att beta av allt eftersom jag hinner med. Får kanske varva med lite annat också.
Nytt projekt för året som just inletts har jag också på gång, men mer om det en annan dag.

SMAJ vecka 51

Ny dag, fler uppdateringar!

Då ska vi se ...

Under vecka 51 handlade Skrotbokens Mini Art Journal om att skapa kring ordet: FAMILJETID.

Under "jullovet" och helgerna finns det gott om familjetid.


De band som knyter familjer och släkter samman är starka, både på gott och ont. Man väljer ju inte alltid sin familj själv. (Fråga S får du se!)

I år såg jag mycket fram emot att få fira nyår ihop med min mamma, pappa och lillebror med familj. Det blir tyvärr inte så ofta jag får chansen att umgås lite längre tid med släkten. Det är också roligt för S att få träffa och umgås med kusinerna. Julafton firade vi tillsammans med svärföräldrarna.

fredag 6 januari 2012

SMAJ vecka 50

Dagens sista uppdatering av Skrotbokens Mini Art Journal.

Under vecka 50 skapade vi passande nog kring ordet: TRADITIONER

I advents- och juletid är det många traditioner man vill följa och bevara. Traditionerna har en tendens att förändras något genom åren även om vissa har följts mer "slaviskt". En sådan tradition har varit att hugga (läs såga) gran den 23 december. I alla år vi har haft gran har vi gjort det, men i år propsade S och jag på att tidigarelägga detta. Granen höggs redan den 17e (och det var i grevens tid för "vår" granodlare hade bestämt dig för att stänga för säsongen samma dag). Sååå underbart skönt att kunna klä granen i god tid, den 19 december blev det, och sedan kunna ta det lugnt på lillejulafton.


Detta är en ny tradition jag gärna tar till mig. Nu kunde jag istället i lugn och ro ägna mig åt att färdigställa lite julmat och i övrigt bara ta det lugnt!

Så här såg förresten granen ut dan före dopparedan, med julklapparna på plats.

SMAJ vecka 49

Ännu ett kort till Skrotbokens Mini Art Journal.

Under vecka 49 skapade vi kring ordet: ORDNING

Jag har alltid gillat ordning och reda. Jag vill gärna ha var sak på sin plats och mycket rena ytor däremellan. När jag blev sjuk fick jag lära mig att minska ner på kraven när det gäller till exempel städning och ordning på det sättet. Nu kan det vara betydligt svårare att se att bakom den röra som infinner sig (vi bor ju trots allt fler i huset) finns en ordning och organisation.

Mitt i systematiseringen är det skönt med ett kreativt kaos! =)


På mitt kort får halvpärlorna visa på organiserad ordning kontra kreativitet. Skulle rätt vara rätt borde dock minst ett par pärlor hamna löst utanför swirlen. =)
(Har inte set det förrän i skrivande stund men det får nog faktiskt åtgärdas.)
Säg den som har snyggt och prydligt runt om sig medan den skapar.

Gott Nytt År med SMAJ uppdatering

Först en önskan om ett riktigt Gott Nytt År!

Efter en lång ledighet är det dags att uppdatera lite. Många SMAJ-kort har förfärdigats som inte har fått plats bland höstens uppdateringar och julkortstillverkning.
Hög tid för en uppdatering och avrundning av det årslånga projektet. Snart dags för ett nytt. =)

Nu ska vi se, jag tror vi hoppar tillbaka till vecka 48. Ordet för veckan var - FÖRÄNDRING.


Jag tror det är det enklaste kortet jag gjort under hela året som gått. När jag köpte en blomma följde denna etikett med, den har en spegelblank yta inom en "antik" ram.
Min tanke bakom detta kort är att för att nå förändring; oavsett vad den gäller, måste man också våga se nuet - att se sanningen i vitögat.