söndag 5 februari 2012

366 - Februari

Dags att ge en sammanfattning av januari månad och visa grunden för februari.
Till februari har jag ändrat utgångsläge fullständigt. Eftersom jag fyller år i februari och min månadssten därmed är Ametist fick jag för mig att använda ett smycketema för denna månad.

Bakgrunden i ametistens lila färgtoner kombinerad med guld - både representerad av gul färg och guld. Målade först torrt med Neocolor II, vattenlösliga vaxkritor och blötte sedan ner ordentligt så färgen spreds och blandade sig. Därefter på med grovt och fint bordssalt för att få fram mönster och strukturer. På detta stämplar och övriga dekorationer vilket avslutades med själva kalender "rutorna" som i februari är allt annat än fyrkantiga rutor. Ett pärlhalsband fick det naturligtvis bli, månaden till ära. =)

Since it´s my birthday in February I decided to let my birthstone, Amtethyst, decide the colors of the spread. It also gave me the idea of a jewel theme for February. Hence the pearlnecklace. Background made with Neocolor II and salt technique.


Vänster sida
En viss dotter råkade sätta handen på de ännu inte torra "guldpärlorna" så det blev lite extra guldglans här.



Höger sida



Hela uppslaget

Januari månads färdiga resultat ...


Sannerligen ett helt annat upplägg

Totalt olika men kul ändå. Undrar om jag kan avhålla mig från att doodla i februari. Det var annars väldigt kul att föra dagbok på det viset.
Nå det kommer fler månader. =)

I övrigt är det fortfarande kallt ute även om solen lockade fram lite varmgrader under dagen. På eftermiddagen var det bara -8 grader. =) Riktigt skönt.
Nu dags att gå och baka en tårtbotten och fixa middag tillsammans med S.

torsdag 2 februari 2012

Februari och kallt om fötterna ...

Då har årets första månad klarats av och det kan vara på sin plats med en liten uppdatering. Under förra månaden lyckades jag hinna med att skapa till några av Skrotbokens olika teman - inte bara administrering alltså. =)

Inte mycket att hänga i julgranen kanske men jag lyckades faktiskt med att göra ett par layouter också. Det var ett tag sedan och det kändes också, måste jag medge.

För att dansa ut julen på riktigt visade vi upp lite olika tags lagom till julgransplundringen. Det går ju att använda tags året runt även om just dessa var julbetonade. I detta inlägg finner du vad de andra hittade på. Mycket snyggt finns där.




Grunden var att använda eget infärgat papper. Hur jag gick till väga står beskrivet i Skrotboken så det får räcka. Vi hoppar raskt vidare till nästa tema.

Den 20 januari firades Lösenordsbytardagen. Det är den dag man får en extra påminnelse om att har man inte bytt lösenord innan så är det hög tid nu. Man bör ju faktiskt byta lösenord hyfsat ofta och inte ha samma på alla ställen heller. I inlägget här beskrivs dels hur ett bra lösenord bör vara utformat men också hur man kan göra för att bygga upp ett som man kan komma ihåg. =)
Vi skapade med "bra lösenord" på våra alster.


Mitt bidrag fick bli med ett foto på min lilla privatsekreterare anno 2000.
Kan du tyda texterna?
Inte? - Ok, då vet du vart du får bege dig för att få svar. =)

Under november visade vi på olika tekniker för att lyfta och sudda ut färg. Det är kul att leka med färger! Under december tog tekniken julledigt så därför visade vi alster gjorda utifrån dessa tekniker i januari istället.
Jag nöjde mig med att göra ett julkort med det motiv jag gjorde då jag visade på MCP-teknik. Enklast möjliga kort fick det bli - tiden var knapp när jag väl kom på var jag hade lagt motivet. Här finner du de andras inspirerande bidrag.



Det sista bidraget till Skrotboken under januari handlade om STEN och runda former. Varför det gjorde det kan du kolla upp här. För min del handlade det om att jag gillar runda former och därför har gjort allt för att få in så mycket mjuka former som möjligt i trädgården. När jag började för en 20 år sedan var jag ensam om det här på "Kullen". Grannarna brukade gå och spana in i trädgården, själva hade de snörräta rabatter och välansat som bara den. Jag tillät det lite mer vilda även om det var nog så tuktat och hållet ändå. Sedan gick det utför medan jag var som sjukast men det är en annan historia. =) Nu försöker jag reparera den skadan - sakta men säkert igen. Nåväl - runda former var det ...


Med en trädgård där mycket bygger på att stenar är med som kanter, gångar och uteplatser blir det av och till lite trixigt att fixa till runda former. En utmaning, helt enkelt. Så såg det ut innan jag blev som sämst i kroppen. Därefter grävdes hela framsidan upp då vi grävde för nya dagvattenledningar med mera. Nu pågår återuppbyggnaden med ännu mer sten OCH runda former!
Jag ger mig inte så lätt även om det tar oceaner av tid.
Förresten kan tilläggas att det finns inte många raka rabatter kvar hos grannarna heller. =)

Jaha, det var det jag hann med i januari - förutom då en del förberedelser inför denna kylslagna månad.
Nu har vi fått kallt. Idag -12° vid 21-tiden. Det lär bli kallt inatt. Tur kaninerna har hunnit bygga päls ordenligt. Mycket halm i buren och täta vattenbyten så klarar de sig bra. På tal om trädgården hade det inte skadat med lite snö också - om det nu skall envisas med att vara kallt alltså. Tycker lite synd om vårlökarna som hade börjat skicka upp små trevare redan. Vintern i övrigt har ju varit så mild.
Får väl se vad som händer under morgondagen - skall snön nå fram till oss också?