söndag 20 november 2011

Smått och gott från hösten

Tänkte uppdatera lite med sådant som jag har haft med i Skrotbokens teman under hösten.

Dyker väl in i slutet av september och ser vad som skedde då ...
Vi lät oss inspireras av film och använde "censurerad" dold journaling på vårt alster med anledning av diverse filmrelaterade händelser.
Här finner du inlägget i dess helhet.

När jag letade foton till detta tema föll min blick på detta foto av Sam. Inte särskilt smickrande, men när man är liten och har feber kan det mesta hända. Sam har alltid varit en samlare och stenar är nog det som stått högst i kurs. Det låg alltid en massa stenar i olika skålar på hennes rum. Då är det väl bara naturligt att man tar och lägger en kall och skön sten i pannan för att svalka bort febern. Naturligtvis somnade hon. =)

Att finna ett filmtema var inte särskilt svårt för som ni förstår är det rena dårhuset här hemma ibland.

Titeln från filmen Gökboet fick bilda rubrik. Eftersom den engelska filmtiteln kommer från ett barnkammarrim som i slutklämmen lyder "en (gås) flög över gökens bo" fick den skånska gåsen ta plats på tagen som också gömmer den dolda journalingen.
Det rutiga pappret med den stansade kanten får symbolisera nätinhägnaden som finns med på filmaffischen.



Ett bokmärke som gjordes till början av september med anledning av Internationella läskunnighetsdagen, inlägg här hanns ju också med.


Bokmärket fick vara en del av förberedelserna inför ett teknikinlägg i oktober. Mer om detta imorgon då jag kikar mer på oktober månads alster.

Inga kommentarer: